Мінтранс здешевив операції з контейнерами

П'ятниця, 16 липня 2010, 10:35

"Укрзалізниця" ввела 20% знижку на перевезення контейнерів у порти, а Мінтранс - знижку на перевалку контейнерів.

Таким чином у міністерстві розраховують вже в II півріччі збільшити обсяг перевалки на 50%, пише видання "Комерсант-Україна".

Зокрема, "Укрзалізниця" з липня ввела знижку на перевезення найбільш поширених 20 - і 40-футових контейнерів від прикордонних переходів у Львівській області у напрямку Одеського, Іллічівського та Керченської морських торговельних портів.

Знижка буде діяти до кінця 2010 року. У Мінтрансі розраховують залучити контейнерні вантажі, які зараз йдуть через Росію і Румунію.

Реклама:

За словами джерела видання, в червні Мінтранс ініціював також запровадження 50-відсоткової знижки до акордних ставок на перевалку контейнерів через порти.

Нововведення стосується контейнерного транзиту, перевалюють без виходу за межі пункту пропуску або зони митного контролю.

Міністерство планує, що це принесе портам щоквартальний додатковий дохід у розмірі 1,5 млн. доларів.

Залучати додатковий вантажопотік шляхом зниження тарифів або спрощення правил Кабінет міністрів намагався і раніше.

У квітні 2010 року уряд спростив процедуру митного оформлення контейнерів у морських портах.

Представники портів тоді відзначали, що новий порядок дозволить збільшити їх вантажопотік на 15%, проте цього не відбулося.

За словами учасників ринку, обсяг перевалки через порти буде рости і без введення значних знижок.

"Зараз обсяг контейнерних перевезень у країнах Чорноморського басейну збільшується швидкими темпами завдяки відновленню зовнішніх ринків", - говорить директор стивідорної компанії Poti Oil Security & Shipping Алік Варданян .

У Маріупольському морському торговельному порту нагадують, що перевалка контейнерів за п'ять місяців 2010 року без введення знижок виросла на 28,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року і склала 234,12 тис. TEU.

В Одеському торговельному порту відзначають, що їх завантаження вже становить 80% від граничної потужності і збільшити перевалку на 50% для них неможливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: