"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Shell підтвердила наміри щодо України

Четвер, 15 липня 2010, 19:43

Royal Dutch Shell має інтерес до розробки покладів сланцевого газу в Україні.

Про це заявив головний виконавчий директор Пітер Возер, відповідаючи на питання російської газети "Ведомости" про готовність працювати в Україні.

Возер підтвердив інформацію міністра палива і енергетики України Юрія Бойка про те, що Shell і Україна можуть спільно розробляти поклади сланцевого газу.

"Так, ми вивчаємо таку можливість стосовно України. Поки ще рано говорити про можливі обсяги ресурсів і видобутку. Ми перебуваємо на дуже ранній стадії, і нам ще багато що належить вивчати", - відзначив він.

Реклама:

Керівник Shell зазначив, що не готовий деталізувати умови співпраці.

"Для початку нам необхідно виконати геологорозвідку. І навіть після цього залишається ризик того, що обсяг відкритих ресурсів буде недостатнім або вони будуть дуже складними для розробки. Ми вважаємо, що в Україні існує потенціал у цьому напрямі", - пояснив він.

За словами Возера, нині у Shell немає конкретних ліцензійних ділянок в Україні, а є лише підписана в 2006 році загальна угода про спільну діяльність.

Як повідомлялося, раніше міністр палива і енергетики Юрій Бойко заявив, що Shell і Україна можуть укласти угоду про розробку покладів сланцевого газу в рамках спільного підприємства і що протягом трьох років обсяги видобутку газу в Україні становитимуть 7-10 млрд. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: