Азаров готовий повернути гроші Григоришину і Коломойському

Четвер, 15 липня 2010, 17:45

Кабінет міністрів готовий повернути застави учасникам конкурсу з приватизації пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це борг, який нам залишився (від попередників). Ми його повернемо", - сказав він.

При цьому прем'єр визнав, що детально не займався вивченням цього питання, проте висловив готовність запросити всіх зацікавлених в придбанні підприємства для обговорення підходів проведення конкурсу.

Реклама:

Азаров відзначив, що конкурс з продажу підприємства може бути організований, коли складеться сприятлива кон'юнктура на ринку.

Він додав, що уряд зацікавлений не тільки в вигідному продажу, але і в розумінні подальшого розвитку підприємства, його модернізації.

Як повідомлялося, попередній уряд на чолі з Юлією Тимошенко двічі намагався приватизувати ВАТ "ОПЗ", проте безрезультатно.

Вперше (навесні 2008 року) він скасував конкурс у зв'язку з тиском президента Віктора Ющенка, вдруге (восени 2009 року) ФДМ відмовився від продажу, визнавши запропоновану ціну (5 млрд. гривень) заниженою.

Заявки на участь у другому конкурсі з продажу ОПЗ, підкріплені грошовими заставами по 400 млн. гривень, подали три компанії: українські "Фрунзе-Флора" і "Нортіма", і російське ТОВ "Азот-Сервіс", яке є "дочкою "ВАТ "СИБУР Холдинг".

Однак конкурсна гарантія була повернена тільки "Азот-Сервісу".

У грудні 2009 року Господарський суд Києва задовольнив позови "Фрунзе-Флора", контрольованого бізнесменом Костянтином Григоришиним, і пов'язаного з бізнесменом Ігорем Коломойським ТОВ "Нортіма", зобов'язавши ФДМ повернути застави по 400 млн. гривень, однак ФДМ подав апеляції на ці рішення. Застава досі не повернута.

Крім того, "Нортіма" заявила про плани в суді домагатися визнання її переможцем конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!