Бродський каже, що "Басс - уже в бігах", а в мерії чекають арештів

Четвер, 15 липня 2010, 09:33

Начальник управління Київради з питань землекористування й містобудування Світлана Макєєва перебуває за кордоном і оголошена в розшук, а Денис Басс - у бігах.

Про це заявив газеті "Сегодня" голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

У той же час, у Київраді сказали, що Світлана Макєєва насправді в офіційній відпустці. Хоча джерела в Київземі пов'язують її відсутність із кримінальною справою, відкритою СБУ за фактом несанкціонованого втручання в електронний кадастр.

"Коли в мерії з'явилися нові люди (заступники мера від Партії регіонів) Світлана Миколаївна сильно змінилася. Вона нервувала, начебто чогось боялася. Вона мала доступ до кадастру, і її зникнення може бути неспроста", - сказало газеті джерело в Київземі.

Реклама:

Тим часом колишнього заступника голови КМДА Дениса Басса давно не бачили в столичній мерії. Однак його прес-секретар Олександра Жураховсбка запевнила, що він у Києві:

"Я знаю точно, що він у столиці й працює", - заявила вона.

Водночас, у мерії говорять, що у зв'язку з "кадастровою" справою арештований помічник одного з депутатів Київради Дмитро.

За інформацією Бродського, він має родинні зв'язки з Макєєвою та нібито був задіяний у земельних схемах.

У СБУ це не коментують. "Зараз ідуть слідчі дії й експерименти. Більше нічого сказати не можу", - заявила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

А в Київській мерії обговорюють можливість прийдешніх арештів.

"Говорять, що СБУ розкрила якісь схеми. В електронному кадастрі землі, у який хтось намагався нишком внести правки ("підправити" час надходження документів і отримання узгодження), була виявлена маса порушень", - розповіло джерело в мерії.

Як відомо, за фактом несанкціонованого втручання в електронний кадастр СБУ відкрила кримінальну справу, у рамках якої давали пояснення секретар Київради Олесь Довгий і голова земельної комісії Олексій Євлах. Останній зараз перебуває на лікуванні в приватній клініці з мікроінсультом.

Народний депутата від Партії регіонів Сергій Ківалов говорив, що поки всі справи у мерії порушені "за фактом", і затримання якщо й будуть, то не раніше осені.

Була інформація, що минулого тижня в рамках кримінальної справи про втручання в кадастр були затримані голова земельної комісії Олексій Євлах і секретар цієї ж комісії Сергій Кримчак. Але прес-секретар СБУ сказала, що затримань не було.

Спростували інформацію й у Блоці Леоніда Черновецького. "Кримчак працює, а Євлах у лікарні, і ніякої охорони від СБУ, як говорять, з ним немає", - сказав депутат Київради Віктор Гринюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: