НБУ вимагає від банків рятуватися активніше

Середа, 14 липня 2010, 20:19

Національний банк України  вимагає від банків активної реалізації заходів щодо поліпшення фінансового стану та дотримання вимог банківського законодавства.

Про це ідеться в листі НБУ до учасників ринку.

"Банки повинні вживати оперативних заходів щодо зменшення ризиків, які суттєво впливають / можуть вплинути на їх фінансовий стан, створюють загрозу невиконання банками зобов'язань перед їхніми клієнтами, призводять до порушень вимог чинного банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ", - наголошує Нацбанк.

У листі уточнюється, що НБУ чекає від банків виконання зобов'язань, прийнятих згідно з програмами фінансового оздоровлення / планами підвищення ліквідності, пов'язаними з отриманням від НБУ кредитів рефінансування.

Реклама:

Крім того, Нацбанк наполягає на дотриманні банками обмежень у їх діяльності, які встановлені постановами правління Нацбанку про надання та / або пролонгацію кредитів рефінансування.

НБУ також вимагає від фінустанов виконання програм капіталізації і планів щодо зниження кредитних ризиків, розроблених за результатами аудиторських звітів банків за 2009 рік, в сумах і в термінах, визначених цими програмами.

"У разі невиконання банками вимог НБУ і / або порушення банками чинного банківського законодавства, нормативно-правових актів НБУ, Нацбанк буде розглядати питання щодо застосування до таких банків та / або їх керівникам адекватних заходів впливу відповідно до статті 73 закону України "Про банки", - резюмується в листі.

Як відомо, стаття 73 закону "Про банки" передбачає можливість застосування до банків-порушників цілого спектру заходів впливу: від письмового попередження та штрафів до введення тимчасової адміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!