В Криму готуються розпродавати землю

Середа, 14 липня 2010, 19:11

Рада міністрів Криму готується до проведення земельного аукціону і планує оголосити про його проведення в серпні.

Про це заявив глава Республіканського комітету Криму із земельних ресурсів Олександр Чабанов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, уряд Криму вже затвердив порядок продажу земельних ділянок з аукціонів, зокрема, сформовано перелік з 45 земельних ділянок загальною площею 1336 га.

Ці землі розташовано за межами населених пунктів, на Південному березі Криму, в Бахчисарайському, Ленінському, Сакському, Сімферопольському районах, а також біля Армянська, Феодосії і у Великій Ялті.

Реклама:

"На сьогодні ведеться детальне опрацьовування цих ділянок, щоб вони мали прозорість походження, щоб у них була чиста історія, щоб вони не були комусь передані, щоб не було ніяких судових позовів", - зазначив Чабанов.

Він повідомив, що на торги планується виставити земельну ділянку біля селища Обвальне.

Мінімальна орієнтовна вартість її складе близько 40 млн. гривень.

"Це буде найбільша угода в Україні, оскільки в країні такої угоди на аукціонах ще не було", - відзначив глава Рескому, пояснивши, що в 2009 році в Україні на аукціонах були продані земельні ділянки на загальну суму 150 млн. гривень.

Чабанов також повідомив, що 35% коштів, отриманих від продажу на аукціонах, підуть до бюджету автономії, 65% - до державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: