Держслужба туризму: Karya Tour збанкрутувала через занижені ціни

Середа, 14 липня 2010, 17:44

Можливою причиною проблем з розміщенням в Туреччині туристів, які купили путівки під брендом Karya Tour, стали занижені ціни туроператора.

Таку думку висловив голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля, повідомляє портал "Українські Новини".

"Однією з головних причин банкрутства туроператора або його партнера, стала все-таки, можливо, не зовсім скоординована діяльність і, можливо, використання механізмів демпінгу (занижені ціни) при організації та наданні туристичних послуг", - сказав він.

За його словами, близько 4 тис. громадян України, які придбали турпакети Karya Tour і ще їх не використовували, вже зіткнулися з проблемою повернення коштів.

Реклама:

"За попередньою інформацією, майже 4 тис. громадян України вже сьогодні зіткнулися з проблемою повернення коштів за викуплені тури, які вони ще не використали", - сказав Пахля.

Він також повідомив, що станом на 14 липня в Туреччині відпочивають близько 630 осіб, які купили путівки під брендом Karya Tour, а 1291 турист уже повернувся в Україну.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва 5 липня визнав київську компанію Karya Tour банкрутом і почав процедуру її ліквідації.

"Карія Тур Юкрейн", яка працює під брендом Karya Tour, заявила, що не є банкрутом.

За повідомленнями закордонних ЗМІ, 9 липня турецький туроператор Karya Tour оголосив про своє банкрутство, у зв'язку з чим у українських туристів з'явилися проблеми з розміщенням у готелях.

За результатами переговорів українських дипломатів з турецькою стороною Гендирекція культури і туризму Анталії дала розпорядження готелям не виселяти з номерів туристів-клієнтів "Карія Тур Юкрейн" до дати їх повернення в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: