"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністр заспокоїв, що вода через газ не подорожчає

Середа, 14 липня 2010, 13:41

Підвищення тарифів на природний газ для населення не призведе до збільшення тарифів на водовідвід, водопостачання і утримання будинків.

У цьому запевнив міністр ЖКГ Юрій Хіврич на брифінгу.

"Хочу зауважити, що приведення ціни на природний газ до економічно обґрунтованої не викличе підвищення тарифів на водопостачання, водовідвід і утримання житла", - сказав Хіврич, якого цитує агентство ЛІГАБізнесІнформ.

Міністр також відзначив, що в зв'язку з підвищенням тарифів на газ Міністерство бачить своїм пріоритетом скорочення споживання газу підприємствами комунальної теплоенергетики, оскільки в собівартості надання послуг по опаленню і постачанню гарячої води газ складає 53%.

Реклама:

"Тому міністерством у рамках підготовки підприємств житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2010-2011 років запроваджуються заходи щодо скорочення споживання газу шляхом введення енергозберігаючих технологій, підвищення ефективного використання традиційних видів палива, по забезпеченню використання альтернативних джерел енергії і нетрадиційних видів палива", - сказав він.

Хіврич також підкреслив, що в містах розроблені схеми теплопостачань, що дозволяють оптимізувати систему теплозабезпечения шляхом закриття або модернізації нерентабельних об'єктів комунальної теплоенергетики.

"Усі ці заходи в кінцевому рахунку дозволять стримати різкий ріст собівартості послуг на теплопоставки і забезпечення гарячою водою і підвищити надійність і якість цих послуг", - пообіцяв міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!