Українські олігархи слабші за російських

Вівторок, 13 липня 2010, 10:22

Українські фінансово-промислові групи, за рідкісними винятками, не зможуть протидіяти експансії російського капіталу на українські ринки.

Про це повідомив керуючий партнер аналітичної групи Da Vinci AG Андрій Колпаков, повідомляє агентство "УНІАН".

"Українські ФПГ не зможуть протидіяти експансії росіян, втрачатимуть можливості і, згодом, частки ринку", - відзначив він.

Водночас, за словами Колпакова, швидкого реального заходу на ринок російських компаній у другому кварталі 2010 року не сталося.

Реклама:

Насамперед, сказав він, у зв`язку з цим необхідно відзначити ситуацію навколо двох металургійних активів - "Запоріжсталі" і ММК ім. Ілліча, де російські інвестори конкурували за ці активи із структурами Ріната Ахметова.

Водночас, за словами експерта, експансія російського капіталу посилюватиметься в третьому кварталі 2010 року, що спричинить підвищення конкурентної напруги в середовищі вітчизняного бізнесу.

На думку Колпакова, інтерес російського капіталу, перш за все, проявляється до активів, які можуть сформувати єдиний виробничий ринок і усунути конкуренцію між українськими і російськими підприємствами на світових ринках збуту.

Він також зазначив, що в більшості випадків пропозиції російських компаній суттєво нижчі за ринкову вартість активів, що розглядаються до придбання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!