"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український бюджет вже "з'їв" 1,5 з 2 мільярдів доларів кредиту?

Понеділок, 12 липня 2010, 18:37

З 2 млрд. доларів кредиту російського "Внєшторгбанку" (ВТБ) 1,5 млрд. доларів уже витрачені на бюджетні потреби.

Про це заявив екс-міністр економіки Богдана Данилишин в інтерв`ю агентству "УНІАН".

"Щодо "російського кредиту" на 2 млрд. доларів, або 15,8 млрд. гривень, які Україна одержала 8 червня, за три тижні від нього залишилося лише 500 млн. доларів, а решту конвертовано в гривню і використано на поточні потреби бюджету", - сказав Данилишин.

Він відзначив, що саме завдяки цим коштам вдалося відновити ресурсну забезпеченість Єдиного казначейського рахунку - з 1,4 млрд. гривень на момент приходу нової влади до 11,7 млрд. гривень.

Реклама:

"Якби Україна у червні не одержала "російський кредит", то на Єдиному казначейському рахунку було б "мінус" 4,1 млрд. гривень", - заявив екс-міністр.

"Мабуть, це і є "досягненням" нинішнього уряду - навчитися за три тижні проїдати зовнішні кредити. Неважко здогадатися, скільки ще таких кредитів до кінця 2010 року нинішній уряд хоче використати. І тому, можливо, першочергове завдання нинішньої влади - за будь-яку ціну і за будь-яких умов одержати зовнішню позику, і не лише від МВФ", - сказав Данилишин.

Як повідомлялося, 8 червня Україна одержала від російського "ВТБ" кредит у розмірі 2 млрд. доларів для покриття дефіциту Державного бюджету під 6,7% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: