Засновник Playboy хоче викупити акції у міноритаріїв

Понеділок, 12 липня 2010, 18:21

Засновник і найбільший акціонер Playboy Enterprises Inc., яа видає однойменний журнал, Х'ю Хефнер має намір запропонувати знову зробити компанію приватної шляхом викупу у міноритаріїв всіх ще не належать йому акцій за 185 млн. до.

За даними The Wall Street Journal, Хефнер у партнерстві з Rizvi Traverse Management планує заплатити по 5,5 долара за кожну акцію Playboy незалежно від її типу.

Нині 84-річному бізнесменові належить 69,5% акцій класу А і 27,7% паперів класу В.

Таким чином премія до ринкової ціни акцій класу В за підсумками торгів у п'ятницю становить 40%.

Реклама:

В ході попередніх торгів у Нью-Йорку ці папери злетіли на 34,5% - до 5,3 долара.

З початку року ці папери компанії виросли в ціні на 23%.

Хефнер, який заснував Playboy в 1953 році, за його власними словами, стурбований майбутнім бренду і політикою редколегії журналу, але не розглядає злиття або залучення сторонніх інвесторів як можливий вирішення фінансових проблем журналу.

Багато акціонери компанії і просто поціновувачі бренду нарікають, що з деяких пір знаменитий силует кролика, який став символом Playboy, можна побачити на товарах, що не мають до журналу ніякого відношення.

Незважаючи на це менеджмент продовжує проводити реструктуризацію компанії, яка, як планується, у майбутньому зосередиться на управлінні брендом.

Виручка Playboy за перший квартал скоротилася на 15%, в основному через зменшення доходів від реклами на сторінках видання.

Рада директорів компанії заявила, що поки не отримувала офіційної пропозиції від Хефнера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!