Томенко просить Азарова змилостивитися над тенісними кортами й ковзанкою

Понеділок, 12 липня 2010, 11:09
Віце-спікер Микола Томенко просить прем'єра Миколи Азарова призупинити знищення низки спортивних об'єктів на території НСК "Олімпійський".

Він спрямував відповідний депутатський запит, реагуючи на численні звернення спортсменів, повідомляє прес-служба парламентаря.

Спортсмени стурбовані тим, що на час чемпіонату "Євро-2012" бази їх підготовки закриваються, хоча досі не затверджено плану їхнього відновлення та подальшого розвитку.

Томенко наголосив, що ситуація, яка склалася у зв'язку із загрозою "безвідновного знищення" спортивних об'єктів МДП "Тенісні корти" та ДПЛТК "Крижинка" на території НСК "Олімпійський" є критичною, адже роботи з їх руйнування вже розпочато.

Він також нагадав, що такі дії суперечать вимогам законодавства, зокрема, закону "Про фізичну культуру і спорт" та постанові Верховної Ради "Про недопущення закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та паралімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів".

Реклама:

У своєму запиті заступник голови Верховної Ради зазначив, що Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту мотивує необхідність знищення тенісних кортів та льодової ковзанки вимогами УЄФА щодо "зони гостинності" навколо стадіону, де проводитимуться матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Натомість, представники Міністерства обіцяють відновлення або створення нових спортивних об'єктів відповідного профілю.

"На жаль, ці обіцянки не мають практичного підгрунття, адже відновлення чи створення таких об'єктів наразі не передбачено жодною державною програмою", - стверджує Томенко.

"При цьому не викликає сумнівів як необхідність урахування вимог УЄФА, так і незаконність безвідновного знищення спортивних об'єктів", - додає він.

Заступник голови ВР попросив прем'єр-міністра призупинити дії щодо знищення спортивних об'єктів МДП "Тенісні корти" та ДПЛТК "Крижинка" до затвердження програм їх відновлення або будівництва нових об'єктів відповідного профілю із визначенням необхідних обсягів та джерел фінансування.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!