Найбільша кредитна спілка отримала тимчасову адміністрацію

Понеділок, 12 липня 2010, 10:48

Через чотири місяці після того, як Держфінпослуг призупинила дію всіх ліцензій КС "Перше кредитне товариство", регулятор ввів у компанію тимчасову адміністрацію.

У розпорядженні Дерфінпослуг говориться, що від управління спілкою відсторонюються правління та спостережна рада, тимчасовим адміністратором призначається Світлана Слободенюк, пише видання "Дело".

Слободенюк призначено на півроку, з можливістю подальшого продовження терміну. До цього вона керувала санацією КС "Аккорд".

Причиною введення тимчасової адміністрації в Держфінпослуг називають численні невиконання союзом приписів регулятора.

Реклама:

Так у 2009 році вкладники "Першого кредитного товариства" подали у відомство 318 скарг, а в січні - лютому 2010 року - ще 78.

У ході чотирьох перевірок компанії були виявлені "численні порушення зобов'язань перед вкладниками - в частині неповернення депозитів і невиплати відсотків за ним".

Відомство видало кредитній спілці 17 приписів з вимогами виконати зобов'язання.

Однак цього не зроблено. У березні Держфінпослуг призупинила дію ліцензії установи на залучення вкладів.

Як відомо, "Перше кредитне товариство" - найбільша КС з всеукраїнським статусом.

За даними Держфінпослуг, на початок жовтня 2009 року вкладниками "Першого кредитного товариства" були більше 10 тис. осіб і 34 тис. - позичальниками.

Сумарні активи КС на початок року складали близько 300 млн. гривень.

Як повідомлялося, Держфінпослуг ініціює створення державної факторингової компанії для забезпечення погашення безнадійної заборгованості перед вкладниками проблемних кредитних спілок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: