Уряд підсилив лобі Ахметова в телекомунікації

Понеділок, 12 липня 2010, 10:18

Кабмін змінив склад НКРЗ, призначивши новими членами комісії Володимира Смоляра і Надію Кострибу.

Новопризначені змінили Анатолія Тичінського і Сергія Мирного, які займали посади членів НКРЗ з 2008 року, пише видання "Дело".

У розпорядженнях не вказані причини кадрових ротацій.

Нові члени НКРЗ вже мають досвід роботи у відомстві.

Реклама:

Так, Смоляр з 2006 року по 2009 рік очолював кілька департаментів НКРЗ.

А з липня 2009 року по квітень 2010 року працював першим заступником голови Державної адміністрації зв'язку.

Костриба була членом комісії у 2007-2008 роках. А з 2009 року по 2010 рік працювала заступником голови Державної адміністрації зв'язку.

Нові призначення однозначно посилять позиції голови комісії Володимира Олійника: як Смоляр, так і Костриба є лояльними до голови НКРЗ людьми.

До того ж вони посилюють лобістські можливості для телекомунікаційного бізнесу SCM Рината Ахметова, симпатію до якого останнім часом демонструє комісія.

"Обидва нові члени комісії - близькі Олійнику люди, з якими він не раз перетинався по роботі. А Смоляр останнім часом працював його помічником на громадських засадах", - прокоментував виданню один з високопоставлених джерел на ринку.

За його словами, звільненого Тичінського можна вважати людиною екс-голови Держадміністрації зв'язку Олега Проживальського, який працює в компанії "МТС-Україна".

А Мирний займав в комісії незалежну позицію.

Видання відзначає, що Тичінскій, як і Смоляр, спеціалізуються на питаннях розподілу, освоєння та використання радіочастот.

Саме ці питання стають все більш актуальними для мобільних операторів на тлі постійного затягування питання видачі частот для мереж 3G.

Очевидно, що якщо перерозподіл частот все-таки почнеться, компанії "Астеліт", що входить до SCM, піде на користь наявність в комісії ще двох лояльно налаштованих по відношенню до неї членів.

Так як визначати рамки процесу перерозподілу ресурсу, звичайно ж, буде НКРЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!