"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко донесе МВФ про "оборудку", яка дорого коштуватиме Україні

Четвер, 1 липня 2010, 15:42

Блок Юлії Тимошенко ініціюватиме зміни до законодавства, які б забороняли повернення "РосУкрЕнерго" 11 мільярдів кубометрів газу.

Про це заявила Юлія Тимошенко на засіданні опозиційного уряду в четвер.

Вона також сказала, що обов'язково передасть Міжнародному валютному фонду всю інформацію про обставини рішення Стокгольмського арбітражу за позовом РУЕ.

"Ми обов'язково направимо в МВФ інформацію по цій оборудці", - запевнила Тимошенко.

Реклама:

При цьому вона зазначила, що 5,4 мільярди, які мають повернутися РУЕ, становлять 20% доходної частини бюджету України або 20% золотовалютних резервів країни, або половину грошей, які Україна просить в МВФ.

"Якщо ця сума буде повернута, то держава втратить стабільність, підвищаться ціни на газ і не виплачуватимуться пенсії", - наголосила екс-прем'єр.

При цьому вона нагадала, що РУЕ вимагає, щоб кошти були повернені до 1 вересня поточного року.

"Ми внесемо постанову і закон, які б перешкоджали поверненню цих грошей... А вже совість депутатів підкаже: стати їм на бік корупції чи інтересів України", - заявила лідер БЮТ.

Тимошенко також анонсувала, що донесе до держсекретаря США Гілларі Клінтон інформацію про події навколо рішення Стокгольмського арбітражу.

При цьому вона зазначила, що не має претензій до самого суду в Стокгольмі, оскільки таке рішення було ухвалено внаслідок зміни позиції української влади.

Тимошенко також зазначила, що в п'ятницю о 10:30 відбудеться засідання суду у справі екс-голови Митної служби Анатолія Макаренка, яке покаже, "чи є така інституція, як суд", в Україні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!