Ахметов інвестує в ММК Ілліча 2 мільярди доларів

Четвер, 1 липня 2010, 14:32

Холдинг "Метінвест" має намір направити на реконструкцію ММК ім. Ілліча 2 млрд. доларів.

Про це заявив основний акціонер "Метінвесту" Рінат Ахметов у четвер у ході зустрічі з трудовим колективом заводу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ви вже знаєте - сьогодні відбулися збори акціонерів ЗАТ "Ілліч Сталь" і ВАТ "ММК ім. Ілліча", де були прийняті рішення про збільшення статутних фондів", - сказав він.

За словами Ахметова, після отримання дозволу Антимонопольного комітету та проходження всіх необхідних процедур "Метінвест" стає партнером ММК ім.Ілліча.

Реклама:

"Ми прийшли з Інгулецьким ГЗК. Ми прийшли з Авдіївським коксохімом. Ми прийшли з Краснодонвугіллям. Ми прийшли з Харцизьким трубним заводом. Ми прийшли з 2 млрд. доларів, які будуть спрямовані на реконструкцію підприємства", - заявив Ахметов.

Він назвав ММК ім. Ілліча заводом з "повним металургійним циклом, славною історією, славними традиціями, чудовим трудовим колективом, на чолі якого стоїть, на мій погляд, кращий металург України - Володимир Семенович Бойко".

"Ми разом з вами і Володимиром Семеновичем створюємо вертикально інтегровану компанію. Це як раз той випадок, коли 1+1=3", - наголосив Ахметов.

За його словами, від цього об'єднання "виграє комбінат Ілліча. Виграє трудовий колектив, виграє компанія "Метінвест", виграє місто Маріуполь, виграє Україна".

Ахметов відзначив, що трудовий колектив отримає "гідну роботу, гідну заробітну плату, стабільність і впевненість у завтрашньому дні, Маріуполь - податки".

Нове об'єднання, на його думку, дозволить поліпшити екологічну обстановку в місті.

"Азовсталь хотіла будувати свою аглофабрику. А ММК - свій коксохім. Якщо всі все побудують, шкідливих викидів в атмосферу буде в рази більше, ніж сьогодні. А сьогодні нам будувати нічого не потрібно. І ми інвестуємо 2 млрд. доларів на реконструкцію підприємства, в модернізацію виробництва, і шкідливих викидів в атмосферу буде набагато менше", - підкреслив Ахметов.

Як повідомлялося, на засідання у четвер акціонери ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча" прийняли рішення включити компанію Metinvest B.V. до переліку інвесторів, серед яких будуть розміщені акції додаткової емісії.

Після розміщення акцій додаткової емісії 75% акцій будуть належати "Метінвесту" (з урахуванням вже приналежних йому нині акцій).

Ще близько 23% залишаться під контролем голови правління, генерального директора Володимира Бойка, власниками решти акцій будуть міноритарні акціонери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: