Верховна рада спростила процедуру ліквідації підприємств

Четвер, 1 липня 2010, 14:17

Верховна рада ввела спрощену процедуру механізму держреєстрації припинення діяльності суб'єктів господарювання.

За відповідні зміни до низки законодавчих актів щодо спрощення механізму державної реєстрації припинення суб'єктів господарювання проголосували 332 депутати, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно із законом, спрощена процедура проводиться на підставі судового рішення про скасування або визнання недійсною державної реєстрації, якщо таке рішення було прийнято судом до 1 липня 2004 року, крім судового рішення про визнання юридичної особи банкрутом.

Ті ж підстави використовуються і для припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, якщо вона не надала державному реєстратору перелік документів, визначений частиною 9 статті 47 закону.

Реклама:

Також спрощена процедура проводиться за наявності судового рішення про припинення діяльності юридичної особи, не пов'язаного з його банкрутством, після 1 липня 2004 року, у тому випадку, якщо голова ліквідаційної комісії або ліквідатор юридичної особи протягом трьох років з дати опублікування в спеціалізованому друкованому ЗМІ оголошення про винесення судового рішення не надав державному реєстратору документи, перелік яких передбачений частиною 1 статті 36 цього закону.

У таких випадках державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру запис про те, що він почав процес спрощеної процедури припинення діяльності юридичної особи.

Одночасно він направляє відповідні повідомлення в органи статистики, податкову, Пенсійний фонд, Держкомісію з цінних паперів та фондового ринку, фондів соціального страхування, а також голові ліквідаційної комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: