"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Завод Бойка віддасть Ахметову 75% акцій

Четвер, 1 липня 2010, 13:45

Акціонери ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча" (ММК ім.Ілліча) прийняли рішення включити компанію Metinvest B.V. до переліку інвесторів, серед яких будуть розміщені акції додаткової емісії ПАТ.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ММК ім.Ілліча.

"Акціонери прийняли рішення включити до переліку інвесторів, серед яких будуть розміщені акції додаткової емісії, компанію Metinvest BV", - ідеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, після розміщення акцій додаткової емісії 75% акцій будуть належати "Метінвесту" (з урахуванням вже приналежних йому нині акцій).

Реклама:

Ще близько 23% залишаться під контролем голови правління, генерального директора Володимира Бойка.

Власниками решти акцій будуть міноритарні акціонери.

При цьому прес-служба відзначає, що "у всіх акціонерів, у тому числі міноритарних, буде право на придбання акцій додаткової емісії меткомбінату".

На зборах акціонери змінили реєстроутримувача цінних паперів.

"Тепер вести облік всіх власників іменних акцій меткомбінату буде ТОВ "Об'єднана реєстраційна компанія", - говориться у повідомленні.

Як повідомлялося, акціонери ПАТ "ММК ім.Ілліча" на зборах у четвер ухвалили рішення про збільшення статутного капіталу в 3,7 разу - до 3 млрд. 92,934 млн. гривень за рахунок додаткового випуску акцій.

Раніше повідомлялося про намір ММК ім.Ілліча об'єднатися з "Метінвестом".

Акціонерами групи "Метінвест" є СКМ (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських засадах.

Керуючою компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метінвест Холдинг".

До групи СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, "Фарлеп-Інвест", "Оптіма Телеком", "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл" та інші.

100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: