У Азарова перевірять чужі витрати

Середа, 9 червня 2010, 17:02

Уряд планує надавати соціальну допомогу пільговикам на основі аналізу не тільки їхніх доходів, але й витрат.

Про це заявив міністр праці та соціальної політики Василь Надрага у середу на прес-конференції у Кабінеті міністрів, повідомляє агентство "УНІАН".

"Це можливий варіант утворення інституції - Державної соціальної інспекції, яка буде мати змогу моніторити не тільки можливість людини, її бажання (отримувати соціальну допомогу ), але і те, за які ресурси вона існує, і відповідним чином, наскільки вона обґрунтовано претендує на ті чи інші варіанти соціальної допомоги", - сказав він.

Зокрема, за його словами, Міністерство праці та соціальної політики планує впровадити "непрямі методи оцінювання доходів громадян".

Реклама:

"Ми сьогодні оцінюємо доходи, але оскільки чітко розуміємо, що в нашій державі є досить велика кількість людей, які отримують неофіційні доходи, то ми повинні оцінювати в цілому, що отримує людина, а не тільки ті довідки, які вона приносить, кажучи про свої доходи і доходи своєї родини. Це один із можливих варіантів. Розглянути не тільки доходи, але і витрати людини, її родини в цілому і тоді буде зрозуміло - є в неї доходи чи нема", - додав Надрага.

Як повідомлялося, 10 березня 2010 року Верховна рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів щодо запобігання та протидії корупції", згідно з яким перенесено з 1 квітня 2010 року на 1 січня 2011 року введення в дію пакету антикорупційних законів, згідно з якими мала запроваджуватися норма про необхідність для чиновників декларувати не лише свої доходи, але і витрати.

Уряд Юлії Тимошенко в 2009 році оптимізував соціальні витрати на основі перевірки доходів малозабезпечених громадян.

В квітні 2009 року тодішній міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова заявила, що за результатами аналізу доходів і витрат громадян, які претендували на соціальну допомогу, понад 200 млн. гривень були спрямовані на реалізацію програми допомоги родинам із дітьми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!