Росіяни готові об’єднуватися з українськими корабелами

Середа, 9 червня 2010, 15:24

Російська "Об'єднана суднобудівна корпорація" (ОСК) протягом 2010 року створить спільне підприємство з українськими суднобудівниками.

Про це заявив президент ОСК Роман Троценко, повідомляє агентство "Интерфакс".

За його словами, СП буде створено з Чорноморським суднобудівним заводом (ЧСЗ) в Миколаєві і ще низкою українських підприємств.

"До СП увійде 50% цього миколаївського заводу, частки низки інших українських підприємств будуть передані ОСК", - сказав він.

Реклама:

Троценко пояснив, що "буде розроблена спільна програма щодо завантаження цих підприємств, а також підприємств-субпідрядників".

"Ми очікуємо, що це буде зроблено протягом 2010 року", - відзначив він.

Відповідаючи на питання про долю Чорноморського суднобудівного заводу в Миколаєві, Троценко висловив думку, що "перебудова старих верфей не має сенсу".

"Завод вимагає дуже суттєвих коштів на відновлення, він у важкому становищі, завантажити його можна тільки спільними програмами Росії і України", - сказав глава ОСК.

ДАХК "ЧСЗ" - одна з найбільших верфей України. 90,25% акцій ЧСЗ належать ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" (ХСЗ), який наприкінці 2007 року придбав цей пакет акцій у ВАТ "Судмашпром" на умовах узгодженого з Фондом держмайна України та Антимонопольним комітетом договору купівлі-продажу.

Нині ХСЗ і ЧСЗ входять до складу суднобудівного субхолдингу "Смарт-холдинг", підконтрольного російському бізнесменові Вадиму Новинському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: