"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко каже, що Янукович заробить на поверненні газу Фірташу

Середа, 9 червня 2010, 14:58

Юлія Тимошенко заявляє, що президент Віктор Янукович особисто дав вказівку СБУ розпочати переслідування тих осіб, які повернули державі 11 мільярдів кубометрів газу.

Про це Тимошенко заявила у середу на прес-конференції в Житомирі, повідомляє її сайт.

"Я більш ніж переконана, що СБУ за дорученням Януковича найближчим часом почне розправу над людьми, яких Фірташ, Бойко і Янукович вважають своїми персональними ворогами, тому що забрали в свій час незаконно, по суті справи, ними ж викрадені 11 мільярдів кубометрів газу", - заявила вона.

"Януковичем поставлено завдання помститися всім тим, хто забрав цей газ на користь держави, чесним, законним, відкритим шляхом додаючи державі ресурсів і позбавляючи корупціонерів нечесно віднятого у держави", - зазначила вона.

Реклама:

Тимошенко наголосила, що українська сторона фактично навіть не намагалася належним чином захистити інтереси держави у Стокгольмському суді.

"Ці люди - Фірташ і Бойко - в суді відмовилися якісно захищати інтереси держави Україна, і вони відкликали всіх адвокатів, які там були, всі юридичні служби, які представляли там юристів-міжнародників, яких наймав наш уряд, вони повністю звели нанівець весь захист, не представили і відкликали всі аргументи, які були на користь країни", - повідомила вона.

За її словами, це рішення суду з часом  вплине на ціну на газ для населення України.

"Я думаю, що після виборів до місцевих органів влади точно Партія регіонів буде збільшувати ціни на газ для людей саме для того, щоб повернути 5,4 мільярди доларів з державної казни, з державного бюджету, з державних можливостей", - пояснила вона.

Тимошенко повідомила, що "ці 5,4 мільярдів доларів, які сьогодні на користь корупції забрала нова влада, вони будуть розподілені між колишніми і сьогоднішніми керівниками держави, між всіма, хто був учасником цієї корупційної оборудки".

У першу чергу, зазначила Тимошенко, користь від цього та "серйозні корупційні доходи" отримає Віктор Янукович.

"Це відомо в НАК "Нафтогазі", це відомо в усіх колах, які займалися і займаються питанням забезпечення України газом", - підсумувала вона.

Як відомо, рішенням Стокгольмського суду "Нафтогаз України" має повернути "Росукренерго" 11 мільярдів кубометрів газу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!