"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укргазвидобування" стабілізувало видобуток

Середа, 9 червня 2010, 14:42

У травні видобуток газу підприємствами ДК "Укргазвидобування" досягнув 1 млрд. 252,4 млн. кубометрів, що на 15 млн. кубометрів, або на 1,2%, більше від запланованого.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Укргазвидобування".

У компанії відзначають, що обсяги видобутку газу в травні 2010 року відповідають показникам 2009 року. Таким чином, вперше з початку року вдалося припинити падіння та стабілізувати видобуток природного газу.

Всього у січні-травні 2010 року підприємствами ДК "Укргазвидобування" видобуто 6,255 млрд. кубометрів газу, що на 280 млн. кубометрів, або на 4%, менше ніж за відповідний період 2009 року.

Реклама:

Також у січні-травні 2010 року видобуто 63,7 тис. тонн нафти і 229,7 тис. тонн газового конденсату.

За словами директора ДК "Укргазвидобування" Юрія Борисова, подолати негативну тенденцію падіння видобутку газу вдалося завдяки упровадженню ефективних заходів, в першу чергу введенню в експлуатацію нових свердловин.

"З початку року компанією підключено 26 нових свердловин, ще на 87 свердловинах проведено капітальний ремонт. Завдяки цьому додатково видобуто 135 млн. кубометрів газу та 10 тис. тонн нафти та газового конденсату", - заявив він.

Дочірня компанія "Нафтогазу України" - "ДК "Укргазвидобування" є найбільшою газовидобувною компанією країни.

У 2009 році підприємствами "Укргазвидобування" видобуто 15,2 млрд. кубометрів газу - це понад 70% від загального видобутку в Україні.

До складу ДК "Укргазвидобування" входить 4 газопромислові управління: ГПУ "Шебелинкагазвидобування", ГПУ "Полтавагазвидобування", ГПУ "Харківгазвидобування" та ГПУ "Львівгазвидобування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: