СОТ заважає Україні вступити до Митного союзу

Середа, 9 червня 2010, 14:27

Україна не може вступити до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану, оскільки є членом Світової організації торгівлі.

Про це під час засідання Ради керівників митних служб держав СНД заявив голова Державної митної служби Ігор Калетник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Україна сьогодні знаходиться в СОТ, тому неможливий вступ до Митного союзу до тих пір, поки ми не прирівняємо відповідні обов'язки, які взяла Україна у зв'язку зі вступом до СОТ по тих ставках і відповідних тарифах, які існують у наших колег", - сказав він.

У свою чергу, керівник Федеральної митної служби Росії Андрій Бельянінов зазначив, що Митний союз є митною організацією і тому ніхто не змушує Україну в нього вступати.

Реклама:

"Митний союз - це абсолютно добровільна організація, ніякого насильства чи диктату тут немає і бути не може", - підкреслив він.

Як повідомлялося, раніше прем`єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що Митний союз Росії, Білорусі й Казахстану не зможе запрацювати в повну силу з 1 липня, як планувалося раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: