Азаров: країна в цьому роцi розкошувати не буде

Середа, 9 червня 2010, 11:08

Голова уряду Микола Азаров обіцяє вивести Україну із "страшної ями".

Про це прем'єр-міністр заявив в інтерв'ю "Урядовому кур'єру", передає агентство УНІАН.

"Ми знали, на що йшли. Темпи падiння у 2009 році практично всiх ключових показникiв економiки нагадували сумнi 90-ті минулого сторiччя: на 15% зменшився ВВП, на 22% впало промислове виробництво, на 20% скоротився внутрiшнiй товарообiг, у три рази за останнi пiвтора року зрiс державний борг", - нагадав Азаров.

За його словами, товарообіг скоротився через брак грошей у людей, тому, на думку глави уряду "слiд в першу чергу забезпечити платоспроможний попит на вiтчизнянi товари".

Реклама:

"Бiльш як на 40% скоротився обсяг капіталовкладень, а це ж фундамент для росту наступних перiодiв. Тому потрiбно створити умови, за яких інвесторам вигiдно було б вiдновити вкладення грошей в нашу економiку", - зазначив він.

"Бiльшiсть населення країни знаходиться на межi бiдностi. Отже, треба захистити найвразливiшi верстви i дати пристойно заробляти іншим", - вважає прем'єр.

Він наголосив, що "країна в цьому роцi розкошувати не буде".

"Ми тiльки зведемо кiнцi з кiнцями, вилiземо iз страшної ями, станемо на твердий грунт фiнансової стабільності. На цьому шляху ми готовi вислуховувати конструктивну критику, i вносити корективи. Одного не буде нiколи - у трясовину нестабiльностi Україна вже не зверне", - зазначив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!