Азаров скаржиться на "спадок" Тимошенко

Вівторок, 8 червня 2010, 18:44

Уряд врегулює питання виплати заборгованості із заробітної плати.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Проблема невиплачених зарплат, як і багато інших проблем, - це проблема не сьогоднішнього дня - вона перейшла до нас у спадок від колишнього уряду", - сказав він.  

Азаров додав, що за час роботи попереднього уряду сума заборгованості зросла утричі, а на економічно активних підприємствах - майже в п'ять разів.

Реклама:

"При цьому зростання заборгованості відбулося на фоні штучного заниження фонду оплати праці і випереджаючого зростання споживчих цін", - зазначив прем'єр.

Він нагадав, що розмір першого тарифного розряду в єдиній сітці не збільшувався понад два роки і на початок 2010 року становив на 30% менше мінімальної зарплати.

За словами глави уряду, через таку політику посилилися наслідки економічної кризи, зменшився на чверть товарообіг.

Азаров зазначив, що після того, як уряд у травні підвищив рівень мінімальної зарплати і пенсії, мали збільшитися надходження до пенсійного фонду, місцевих бюджетів та в результаті зменшитися заборгованість з зарплати.

"Однак станом на 1 червня ефекту поки що не відчули", - повідомив він.

Водночас прем'єр зазначив, що заборгованість із зарплат на підприємствах комунальної форми власності становить 146 млн. гривень, державної форми власності - 180 мільйонів, на економічно неактивних підприємствах та підприємствах-банкротах - 576 млн. гривень.

"За три місяці, що ми працюємо, заборгованість скоротилася приблизно на 200 мільйонів", - повідомив Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!