У Азарова хочуть перерахувати вкладників Ощадбанку СРСР

Вівторок, 8 червня 2010, 18:22 -

Кабінет міністрів пропонує створити інформаційно-аналітичні системи "Реєстр вкладників заощаджень громадян" і "Реєстр страховиків і застрахованих осіб" для реєстрації вкладників Ощадбанку СРСР і відновлення компенсацій за вкладами з середини 2011 року.

Відповідний законопроект № 6491 від 7 червня, внесений прем'єр-міністром Миколою Азаровим, зареєстровано у парламенті і розміщено на його веб-сайті.

Згідно з документом, уряд спільно з "Ощадбанком" і установами колишнього "Укрдержстраху" має визначити до 1 січня 2011 року порядок складання і функціонування системи "Реєстр страховиків і застрахованих осіб".

До 1 червня 2011 року установи мають забезпечити функціонування цієї системи і визначити порядок передачі реєстру страховиків і застрахованих осіб до "Ощадбанку".

Реклама:

Також уряд має врегулювати совісно з колишнім "Укрдержстрахом" питання подальшого обслуговування за виплатами втрат від знецінення заощаджень українцям.

Згідно з проектом закону, внесення інформації про громадян до реєстру буде безкоштовним.

Водночас документом пропонується вилучити із законодавства норму, згідно з якою Кабмін може залучати кошти для відшкодування громадянам знецінених вкладів з валютного резерву НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: