Держкомрезерв виявив збитки на мільярд доларів

Вівторок, 8 червня 2010, 13:40

Держкомрезерв разом з ГоловКРУ під час перевірки підприємств - відповідальних зберігачів виявив порушення на 7,93 млрд. гривень.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу Держкомрезерву.

Згідно з повідомленням, були проведені перевірки 711 підприємств, у тому числі 39 підприємств та організацій сфери управління Держкомрезерву.

Комітет проводив перевірку реального стану наявності, умов зберігання, закупівлі та відпуску матеріальних цінностей державного резерву.

Реклама:

Результати перевірки свідчать про те, що на 674 підприємствах (95% від усіх перевірених) було не забезпечено збереження матеріальних цінностей держрезерву.

З цих 674 підприємств - 275 ліквідовані, перебувають у стадії банкрутства, а також місцезнаходження яких не встановлено.

Загальна сума збитків складає 7,93 млрд. гривень, у тому числі: недостачі - 3,35 млрд. гривень, факти розкрадання бюджетних коштів на суму 810,6 млн. гривень, збитки державі шляхом реалізації майна держрезерву за заниженими цінами на суму 3, 77 млрд. гривень.

Матеріали щодо недостачі матеріальних цінностей на 677 підприємствах направлено для реагування до органів прокуратури. Порушено 10 кримінальних справ.

За результатами перевірок також розпочато роботу щодо перерахунку розрахунків за збереження фактично наявних матеріальних цінностей та відшкодування незаконно отриманих коштів.

За прогнозами економістів це призведе до значної економії бюджетних коштів за рахунок зменшення платежів на зберігання, говориться в повідомленні Держкомрезерву.

З 15 червня 2010 року Держкомрезерв планує розпочати перевірку 939 підприємств - зберігачів мобілізаційного резерву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!