Тігіпко переконаний, що МВФ не кине Україну

Понеділок, 7 червня 2010, 23:50

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко переконаний, що у України і МВФ буде нова програма співпраці.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Якщо б уряд не піднімав мінімальні зарплати і пенсії, то ці переговори (з МВФ) могли б піти значно легше", - зазначив Тігпко.

Віце-прем'єр наголосив, що "ті заходи, які були прийняті урядом, додали до нашого бюджету 2,5% ВВП".

Реклама:

"Я переконаний, що у нас буде програма з МВФ", - підкреслив він.

У той же час Тігіпко зазначив: "Можна обговорювати теоретично і такий варіант, що не буде кредиту МВФ і тоді нічого такого драматичного не станеться".

"Україні потрібно буде приймати відповідні рішення і те, що ми можемо піти на двосторонні стосунки і на двосторонні запозичення, у тому числі, з російською стороною, як варіант може бути", - сказав урядовець.

"Ми вимушені будемо на нашому внутрішньому ринку збільшити обсяг запозичень. У нас буде можливість виходити на зовнішні ринки зі своїми запозиченнями державними", - зазначив він.

Однак Тігіпко підкреслив: "Це буде набагато гірше, ніж співпрацювати з МВФ, тому що за програмою МВФ йдуть гроші Світового банку, Євросоюзу".

"Вони будуть значно дешевшими, вони прийдуть ззовні, а це означає, що вони посилять гривню. Вони не візьмуть гроші з внутрішнього ринку, а це означає, що ці гроші залишаться в економіці України", - заявив віце-прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!