Колесников обіцяє аеропорти під саме Євро-2012

Понеділок, 7 червня 2010, 18:34

Реконструкція чотирьох аеропортів у містах, що приймають гостей Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, буде завершена протягом найближчих півтора років.

Про це заявив віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесников, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Колесніков відзначив, що в ці терміни у Львові буде збудовано новий пасажирський термінал площею 29 тис. кв. м і злітно-посадочна смуга завдовжки 3,2 км і шириною 45 м, яка буде відповідати другої категорії IСAO.

"В аеропорті "Бориспіль" буде побудовано ще один термінал "D" площею близько 100 тис. кв. м, а влітку поточного року буде введено в експлуатацію термінал "F" площею 20-22 тис. кв.м", - сказав він.

Реклама:

У Донецьку, за словами віце-прем'єра, буде введено в експлуатацію термінал площею 52 тис. кв.м і злітно-посадочна смуга завдовжки 4 км і шириною 60 м, яка відповідає 3 категорії IСAO.

У Харкові завершується будівництво терміналу аеропорту і буде побудована смуга, яка відповідає нормам 2 категорії IСAO, довжиною 2,5 км і шириною 45 м.

"Після введення в експлуатацію обов'язкових проектів Євро-2012, пріоритетом для будівництва стане розвиток аеропортів в Одесі і Криму. В Одесі планується будівництво злітно-посадочної смуги", - повідомив Колесніков.

Він також повідомив, що Україна сподівається приєднатися до європейської програми "Відкрите небо" в 2011 році.

За його словами, зараз також вирішується зовнішньополітичне завдання: скасування візового режиму для українців при поїздках в країни ЄС.

Колесников вважає, що такий безвізовий режим може бути введений для українських громадян з 1 січня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: