"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова готують "тіньову" приватизацію?

Понеділок, 7 червня 2010, 14:04

Рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо скасування приватизації низки обленерго свідчить про те, що частина об'єктів енергетичного ринку країни буде продана в обхід прозорих конкурсів і процедур.

Про це заявив депутат Верховної ради від БЮТ, прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я не вірю, що права рука не знає, що робить ліва. Я не вірю, що Генеральна прокуратура могла звертатися з таким позовом до уряду України, забороняючи передати пакети цих акцій для продажу Фонду держмайна. Але це рішення прийнято за поданням Генпрокуратури", - сказав він. "Саме тому я переконаний, що є об'єкти, які підуть на приватизацію не за відкритими конкурсами і процедурами, а за борговими зобов'язаннями, як це було, наприклад, з "Дніпроенерго", - наголосив Соболєв.

За його словами, саме з цією метою найпривабливіші активи енергетичних компаній зараз виключаються із загальної програми приватизації.

Реклама:

"А що буде далі, зараз сказати важко, оскільки сьогодні немає переліку об'єктів, які підлягають приватизації, навіть проекту такого нема", - підкреслив депутат.

Як повідомлялося, 2 червня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Генпрокуратури скасував розпорядження Кабінету міністрів про передачу держпакетів акцій 15 енергопостачальних компаній від НАК "Енергетична компанія України" до Фонду держмайна для приватизації.

До цього повідомлялося, що ФДМ планує почати приватизацію компаній теплової енергетики в четвертому кварталі 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: