"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький готує киянам ще один "сюрприз"?

Понеділок, 7 червня 2010, 13:48

З початку осені Київська міська адміністрація має намір збільшити вартість послуг, що налаються міськими ЖЕКами.

Таким чином, якщо сьогодні середня квартплата в комунальних будинках складає 1,7 гривні за 1 кв. м площі квартири, то в другому півріччі вона може вирости в два-три рази, пише "Деловая столица".

За інформацією Головного управління житлового господарства КМДА, громадські слухання, у ході яких ЖЕК доводять до відома жителів нову ціну на свої послуги, уже пройшли в 60% багатоповерхівок.

"Ще два-три місяці займе процедура перевірки розрахунків ЖЕКів і узгодження результатів слухань. Виходить, нова квартплата по всіх будинках Києва може бути введена в дію розпорядженням міськадміністрації у вересні-жовтні", - сказала начальник відділу економічного аналізу і прогнозування ГУ житлового господарства КМДА Вікторія Старовойт.

Реклама:

Вона додала, що послуги ЖЕКів "однозначно будуть коштувати більш 3 гривень за 1 кв. м квартири".

Однак, чиновники райдержадміністрацій заявляють, що 3 гривні за 1 кв. м - далеко не межа, тому розцінки комунальних підприємств упритул наблизяться до тарифів приватних ЖЕКів. Ті, як відомо, складають у середньому по місту близько 5 гривень за 1 кв. м площі квартири.

Як відомо, Київська адміністрація оприлюднила розпорядження про підвищення тарифів на комунальні послуги гарячого водопостачання і централізованого опалення для населення Києва з 1 липня на 34% і 41% відповідно.

Також цим розпорядженням було передбачене дворазове "приведення тарифів до економічно-обґрунтованого рівня" з 1 вересня та 1 листопада 2010 року.

Згодом міністр ЖКГ Олександр Попов заявив, що рішення КМДА про підвищення з 1 липня 2010 року тарифів на компослуги з гарячого водопостачання і централізованого опалення для населення не остаточне.

Пізніше і міський голова Леонід Черновецький заявив, що його розпорядження про підвищення тарифів усі неправильно зрозуміли.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: