Коломойський пішов на поступки гірникам у Грузії

Понеділок, 7 червня 2010, 13:31

Українська група "Приват", яка володіє найбільшим в Грузії холдингом Georgian Manganese Holdings Limited, пішла на поступки працівникам своїх підприємств гірничо-металургійного комплексу і частково задовольнила вимоги щодо поліпшення умов праці.

Відповідна угода між профспілкою працівників металургійної та гірничої промисловості та адміністрацією холдингу була підписана на початку червня, повідомляє агентство "Интерфакс".

За словами голови об'єднаних профспілок Грузії Іраклія Петріашвілі, власник холдингу погодився підвищити оклади на 15% і ввести 20% надбавку за роботу в нічну зміну.

Мінімальний розмір зарплати збільшується майже на 40%, при цьому з робітниками будуть оформлятися безстрокові контракти.

Реклама:

Петріашвілі відзначив, що певні пільги передбачені для ветеранів виробництва.

Як відомо, до Georgian Manganese, зокрема входять Зестафонський завод феросплавів та гірничо-збагачувальний комбінат "Чіатурмарганець".

У квітні-травні 2010 року працівники феросплавного заводу і марганцевого комбінату влаштовували акції протесту з вимогами покращення умов праці, в тому числі підвищення зарплати на 50%, виплат за нічні зміни за спеціальними тарифами, збільшення тривалості відпусток з 24 до 35 днів.

У зв'язку зі страйками виробництво на підприємствах призупинялося.

Georgian Manganese, в який також входить АТ "Варцихе-2005" (каскад ГЕС), був створений в 2006 році британською Stemcor UK Limited.

Наприкінці 2006 року Stemcor продала 75% холдингу групі "Приват" Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: