Бойко вважає "надзвичайною" ситуацію з розрахунками за енергоносії

Неділя, 6 червня 2010, 13:54

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко зазначає, що за два місяці ситуація з погашенням боргів за використаний газ внутрішніми споживачами істотно не змінилася і залишається надзвичайно складною.

Про це він заявив у суботу на нараді з питань розрахунків за газ, повідомляє агентство "УНІАН".

"У нас дійсно надзвичайна ситуація з розрахунками за енергоносії. Це особливо складно зрозуміти, адже ми два місяці тому вже проводили нараду і ставили питання таким же чином. Країна і уряд готуються до зими, а в такій ситуації, коли 8 млрд. - заборгованість за всіма категоріями споживачів за газ і приблизно 1 млрд. - за електроенергію, підготуватися до зими буде дуже складно", - сказав Бойко.

Міністр зазначив, що найбільш складна ситуація з розрахунками склалася в підприємствах теплокомуненерго в регіонах.

Реклама:

"5 млрд. грн. З них 2 млрд. винні Київ і 3 млрд. - всі інші області", - сказав Бойко.

При цьому він зазначив, що щодо Києва було прийнято кілька рішень, проте результату досі немає.

"Йде якесь листування у пресі, запевняють, що спілкуються з банками, а віз, даруйте, і нині там", - сказав Бойко.

За його словами, підприємства теплокомуненерго в областях не виконують графіки погашення заборгованості, які були прийняті два місяці тому, і виконання графіків становить 56%.

При цьому, зазначив Бойко, досі немає ніяких кадрових рішень стосовно керівництва підприємств ТКЕ за невиконання графіка.

"Якщо міністерство вживає заходи стосовно керівників організацій, які не виконують графіки, і кадрові рішення будуть найближчим часом ухвалені по деяких ТЕЦ, насамперед, це буде Одеська ТЕЦ, а за нею інші, то з боку губернаторів жодного кадрового рішення ми не бачимо", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!