"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Банковій розказали, хто поставляв їм консультантів

Субота, 5 червня 2010, 09:15

Послуги консультантів, які працювали над програмою економічних реформ на 2010-2014 роки, оплачувалися закордонними агентствами.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації Ірина Акімова в ефірі телеканалу "Інтер".

"Усіх іноземних консультантів, якими ми користувалися, нам надавало USAID, це американське агентство, і агентство ООН. Всі послуги цих консультантів оплачувалися тими агентствами, які їх поставляли", - повідомила вона.

На питання, чи допомагали "багаті українські підприємці" в розробці програми, Акімова заявила, що вони "взяли участь через, насамперед, фонди, які створили".

Реклама:

"Вони (фонди) допомагали нам у пошуку експертів і російських, і німецьких, і канадських...", - уточнила заступник глави адміністрації.

Коментуючи заяву віце-прем'єра Сергія Тігіпка про участь консалтингової фірми McKinsey & Company у формуванні програми реформ для нової української влади, Акімова сказала: "Давайте тут розрізняти проблему авторства, і проблему отримання консультацій і якихось інших консультаційних послуг".

"Чим ця програма відрізняється від інших. Її не писала вузька група експертів... Ця програма писалася в робочих групах. У цих робочих групах працювали і американці, і українські експерти, ми залучали німецьких експертів для консультацій... ", - уточнила вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!