У Януковича готові до "другої хвилі" кризи

П'ятниця, 4 червня 2010, 22:51

"Друга хвиля" кризи Україні не загрожує.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова в ефірі телеканалу "Інтер".

"Найголовніше - що зараз в Україні немає великої проблеми дефіциту платіжного балансу такої, як була два роки тому. Він вирівнявся і, за оцінками фахівців Світового банку і МВФ, він може бути навіть трохи позитивним у цьому році. Це означає, що такого великого тиску на курс валюти у бік девальвації на сьогодні немає", - зазначила вона.

За її словами, "якщо ми візьмемо ситуацію з Нацбанком - то рівень (валютних) резервів відповідає нормам, які прийняті у світових стандартах".

Реклама:

"Тому ризики є, але ми до них набагато краще підготовлені, ніж раніше", - наголосила Акімова.

Про цьому голови Адміністрації президента відзначила: "Якщо ми хочемо дізнатися, в якому стані зараз знаходиться Греція, або Португалія, або Іспанія - для цього досить відкрити будь-який сайт Інтернету, і ви побачите багато інформації. Вона буде суперечливою. Який стан зараз в Україні - ось тут якраз вся правда відкривається. Тому що зараз легко отримати будь-яку статистичну інформацію".

"А от уявіть собі, що хтось прочитав статтю, взявся за голову почав кричати: "Боже мій, криза наближається!", не розібравшись, у чому справа, не розуміючи, чи це так. Як думаєте, це було б позитивним сигналом для людей, які, можливо, цю спеціальну літературу не читають?", - наголосила вона.

"Я думаю, що потрібно бути реалістом, треба давати можливість отримувати будь-яку інформацію, яку людина хоче. Але піднімати паніку - ніяких приводів на сьогодні немає", - підсумувала Акімова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!