"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банковій уже не потрібні гроші МВФ?

П'ятниця, 4 червня 2010, 21:30

Для України важлива не стільки сума кредиту МВФ, скільки сам факт продовження співробітництва з фондом.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє "Обком" ыз посиланням на "УНІАН".

"Моє глибоке переконання, що Україна зараз потребує не стільки грошей МВФ, це вторинна мета. Найголовніше - це позитивний сигнал про те, що співпраця продовжиться", - сказала Акімова.

При цьому вона зазначила, що підсумки першого кварталу поточного року продемонстрували, що уряд в змозі вирішувати питання за внутрішніми боргами, і серйозних проблем з відшкодуванням зовнішніх боргів не буде.

Реклама:

"За оцінкою представників МВФ, підозр про те, що Україна може оголосити дефолт за зовнішніми зобов'язаннями, не виникало навіть у найскладніший період 2008 і 2009 років", - підкреслила Акімова.

Крім того, вона позитивно оцінила факт приїзду до України наступного тижня заступника директора Європейського департаменту МВФ Пола Томсена і керівника місії МВФ по Україні Таноса Арвантіса для обговорення питання про подальшу співпрацю.

"Сам факт приїзду представників МВФ до України говорить про те, що МВФ зацікавлений у продовженні співпраці. З одного боку, фонд розглядає Україну як важливу країну, а з іншого - як країну, яка може задовольнити вимоги МВФ", - зазначила чиновник.

"Якщо б не було впевненості в позитивному русі по шляху співпраці, думаю, ніхто б не приїжджав", - заявила Акімова.

Вона висловила переконання, що в переговорах з МВФ вдасться знайти компроміс, і не виключила, що співпраця може поновитися вже влітку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!