"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв пропонує здешевити електроенергію для російської компанії

П'ятниця, 4 червня 2010, 17:37

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв доручив Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) і Міністерству палива і енергетики і розглянути можливість зниження тарифів на електроенергію для ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК).

Відповідне доручення перший віце-прем'єр дав у ході наради, присвяченої проблемам Запорізькій області в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, одним з варіантів зниження тарифів для заводу, власником якого є Об'єднана компанія "Російський алюміній" ("РусАл"), є можлива кооперація в перетоковому режимі між Україною і Росією.

Клюєв підкреслив, що держава готова допомагати одному з найбільших підприємств Запорізької області за умови взаємних кроків з боку акціонерів підприємства.

Реклама:

"Ми готові допомагати, але треба, щоб це було взаємно і з боку ваших акціонерів", - сказав перший віце-прем'єр у відповідь на звернення керівництва ЗАлКу до уряду з проханням посприяти зниженню тарифів на електроенергію для заводу.

Як повідомлялося, ЗАлК неодноразово просив уряд і НКРЕ знизити йому тариф на електроенергію у зв'язку з падінням світових цін на алюміній.

У березні 2009 року НКРЕ затвердила порядок компенсації витрат для ВАТ "Запоріжжяобленерго" на постачання електроенергії ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) та ВАТ "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (ЗТМК) за пільговими тарифами.

ЗАлК - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію. У 2004 році власником підприємства стала російська група СУАЛ, а в 2007 році ЗАлК перейшов під контроль "РусАл", створеної в березні 2007 року шляхом злиття "Русала", Суала і глиноземних активів швейцарського трейдера Glencore.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!