Тимошенко: реформи Януковича збагатять 10 осіб

П'ятниця, 4 червня 2010, 15:55

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що реформи президента Януковича спрямовані на збагачення його оточення.

Про це вона заявила на прес-конференції у п'ятницю.

"Його слова, що олігархи більше не будуть стояти в чергах, відповідають дійсності. Бо країна належить 10 людям: Януковичу і 9 особам з його оточення. Всі вони відомі поіменно. І сьогодні ніякої нової черги не буде", - сказала Тимошенко.

"Сьогодні весь розподіл всіх економічних можливостей країни буде мати 10 секторів  для заробітчанства від політики. Думаю, знаковою є заява Януковича, що він за 5 років завершить приватизацію", - додала вона.

Реклама:

За словами Тимошенко, сьогодні "не просто розписаний кожен державний об'єкт, не просто визначено, хто, як і за які мінімальні гроші буде це приватизувати, а будь-який перехід між цими зонами впливу буде каратися вже далеко не законом, а по їх поняттям і розумінню".

"Ми побачимо підсумки (приватизації) не по показникам зростання валового внутрішнього продукту, а по збалансованим показникам таких журналів, як Forbes, де ми побачимо, як примножуються статки окремих людей, які потрапили в так звану "золоту українську десятку", - підсумувала Тимошенко.

За її словами, головною сентенцією для Януковича стало "на політиці треба заробляти гроші", а ідеологією - корупція в усіх сферах.

"Корупція є базою зміцнення його влади. Корупція в конституційному суді призвела до того, що коаліція в Верховній Раді сформовано неконституційно, коли депутат перетворився на товар ходовий і не дуже дорогий", - заявила Тимошенко.

"Корупція - коли кожному міністру доведено план до двору, де і скільки він має заробити сам і скільки має покласти в казну", - додала вона.

"Ми спостерігали сказати, як здається все. Тому я можу легко передбачити, як всі державні монополії на базі спільних підприємств, будуть приватизовані. При цьому це буде найбільша тіньова приватизація за всі роки", - пообіцяла лідер БЮТ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!