"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Austrian Airlines підтверджують продаж пакета в українському перевізнику

П'ятниця, 4 червня 2010, 15:48

Австрійська Austrian Airlines, яка володіла 22,5% акцій "Міжнародних авіаліній України" (МАУ), підтверджує поширену раніше в ЗМІ інформацію про продаж свого пакету авіаперевізника.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу австрійського перевізника.

"Ми дійсно продали 22,5% "Міжнародних авіаліній України". Зараз ми проводимо реструктуризацію. Ми продали наш пакет, тому що хочемо сконцентруватися на нашому основному бізнесі", - ідеться у повідомленні.

При цьому колишній співвласник МАУ не назвав покупця пакету.

Реклама:

У компанії також підтвердили, що 9,9% акцій, які належать Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), перейдуть у власність Austrian Airlines.

"Протягом тривалого періоду часу діяла угода між ЄБРР і Austrian Airlines. Зараз його умови виконуються. Планується, що група Austiran Airlines отримає пакет ЄБРР в статутному капіталі "Міжнародних авіаліній України", - відзначили в компанії.

Раніше повідомлялося, що авіакомпанія Austrian Airlines, яка володіла 22,5% акцій МАУ через UIA Beteiligungsgesellschaft mbH, продала свою частку невідомому покупцеві.

ЗАТ "МАУ" засноване в 1992 році. Флот авіакомпанії складається з 19 авіалайнерів Boeing різних модифікацій: чотирьох Boeing 737-800, п'яти Boeing 737-500, шести Boeing 737-400, і чотирьох Boeing 737-300.

Базовим аеропортом перевізника є державний міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Акціонерами МАУ є Фонд держмайна України - 61,6%, австрійська UIA Beteiligungsgesellschaft mbH - 22,52%, Європейський банк реконструкції та розвитку - 9,9%, і київське ТОВ "Capital Investment Project" - 6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: