"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко: довіру інвесторів повернуть реформи

П'ятниця, 4 червня 2010, 14:49

Кабінет міністрів ініціює максимум реформ для повернення довіри інвесторів до України.

Про це заявив віце-прем'єр з питань економічної політики Сергій Тігіпко під час виступу у Верховній раді у п'ятницю, пише газета "Дело".

"Інвестори будуть реагувати на наші дії. Ми повинні в першу чергу дерегулювати економіку. Ми вже знизили кількість перевіряючих організацій. Ми внесли в Раду антирейдерський закон. Зараз ми працюємо з підприємцями над реформою Податкового кодексу. Все це допоможемо нам повернути довіру інвесторів", - сказав Тігіпко.

За словами віце-прем'єра, представлена 2 червня п'ятирічна державна програма економічних реформ ще протягом місяця буде відкрита для обговорення та внесення пропозицій. Після цього уряд приступить до її реалізації.

Реклама:

На першому етапі реформи стосуватимуться стабілізації системи державних фінансів, фінансового сектору, податкової системи, дерегуляції економіки, приватизації, системи соціальної підтримки, ринку землі та нафтогазової промисловості.

Віце-прем'єр також відзначив, що уряд активно працює над реформуванням українського законодавства для укладення угоди про асоціацію з Європейським союзом.

"Ми вже зробили кроки для зближення з ЄС. Найближчим часом ви побачите в Раді законопроекти про технічне регулювання, фітосанітарний контроль, які важливі для асоціації. Зараз ми реформуємо закон про державні закупівлі, який буде відповідати нормам європейського законодавства", - сказав Тігіпко.

Він вважає, що якщо уряд "збереже такі темпи роботи", то до кінця року Україна отримає можливість підписати угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!