Парламент затвердив бюджетний "план" на 2011 рік

П'ятниця, 4 червня 2010, 14:20

Верхова рада схвалила основні напрямки бюджетної політики на 2011 рік, подані урядом.

За ухвалення відповідної постанови проголосували 249 з 378 народних депутатів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Постановою також схвалюється пропозицію Верховної ради до основних напрямків бюджетної політики.

Згідно з постановою, уряду доручається підготувати і подати до Верховної ради законопроект про державний бюджет на 2011 рік з урахуванням схвалених основних напрямів бюджетної політики на 2011 рік, і пропозицій Верховної ради.

Реклама:

У пропозиціях, зокрема, наголошується, що закон про державний бюджет на 2011 рік повинен узгоджуватися з основами грошово-кредитної політики та державної програми економічного і соціального розвитку України.

Крім того, в законі про держбюджет необхідно забезпечити прогнозування надходжень до держбюджету на основі реальних макропоказників економічного і соціального розвитку України, з урахуванням фактичного рівня відповідних надходжень у 2009 і 2010 роках.

Крім того, уряду доручається впорядкувати механізм бюджетного відшкодування податку на додану вартість, уніфікувати звітність щодо заборгованості по невідшкодованих сум ПДВ, посилити державний контроль за витрачанням коштів від наданих податкових пільг, вдосконалити порядок та умови реалізації зайвого озброєння, військової і спецтехніки, іншого військового майна збройних сил, яка звільняється в умовах їх реформування для недопущення неефективних витрат бюджетних коштів.

Крім того, уряду доручається поліпшити адміністрування платежів за спеціальне використання природних ресурсів, особливо в частині належного контролю а дотриманням законодавства при сплаті таких платежів.

Документом доручається врахувати об'єктивний стан, підписання і ратифікацію відповідних угод при плануванні позик, які залучаються від міжнародних та іноземних організацій.

Пропонується упорядкувати пільги, гарантії та умови матеріально-технічного забезпечення діяльності керівних працівників, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також суддів з метою економії бюджетних коштів.

Бюджетний комітет також пропонує уряду не передбачати на 2011 рік кошти на бюджетні програми, повноваження для проведення яких з держбюджету не визначені актами Верховної ради, президента, або Кабінету міністрів.

Пропонується також забезпечити оптимізацію витрат головних розпорядників коштів держбюджету, удосконалити систему оцінювання ефективності бюджетних програм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!