"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР продає свою частку в українській авіакомпанії

П'ятниця, 4 червня 2010, 12:04

Європейський банк реконструкції і розвитку продає приналежні йому 9,9% акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря представництва банку в Україні Антона Усова.

"За умовами участі в капіталі МАУ ми зобов'язані були після певного періоду передати свої акції стратегічному інвесторові, тобто компанії Austrian Airlines або одній з її дочірніх компаній. Від інвестора надійшла пропозиція про викуп цих активів, і зараз відбувається процес передачі акцій", -сказав він.

У Фонді державного майна агентству уточнили, що пакет ЄБРР купує австрійська UIAB, яка в нині володіє 22,5% МАУ.

Реклама:

"Фонд державного майна відмовився від пріоритетного права на викуп акцій, тому зараз їх може придбати UIAB. Я думаю, ця операція відбудеться найближчим часом", - сказав представник ФДМ.

У той же час він не зміг прокоментувати оприлюднену в ЗМІ інформацію про продаж авіакомпанією Ausrtian Airlines активів UIAB.

ЗАТ "МАУ" засноване в 1992 році. Флот авіакомпанії складається з 19 авіалайнерів Boeing різних модифікацій: чотирьох Boeing 737-800, п'яти Boeing 737-500, шести Boeing 737-400, і чотирьох Boeing 737-300.

Базовим аеропортом перевізника є державний міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Акціонерами МАУ є Фонд держмайна України - 61,6%, австрійська UIA Beteiligungsgesellschaft mbH - 22,52%, Європейський банк реконструкції та розвитку - 9,9% і київське ТОВ "Capital Investment Project" - 6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: