В уряді визнали, що Податкова додасть проблем бізнесу

П'ятниця, 4 червня 2010, 11:08

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко визнає, що додаткові терміни перевірки податківцями підприємств можуть бути неефективними.

Про це він сказав, виступаючи на ранковому засіданні парламенту в п'ятницю.

"Якщо говорити про кількість перевірок, яка запланована на перше півріччя 2010 року, то формально податкова адміністрація їх скоротила з 15 тисяч до 12 тисяч", - наголосив він.

Але законом, за його словами, який було прийнято після цього, терміни перевірки Податкової було збільшено на 5 днів.

Реклама:

"Дійсно, я вважаю, що це може викликати певні проблеми для підприємництва. Я можу сказати, особливо, по великим підприємствам, податковій тут потрібно буде розібратися", - підкреслив віце-прем'єр.

Він нагадав, що податкові надходження звернення суб'єктів підприємництва із повернення ПДВ 2007 року складали приблизно 20-25 мільярдів до повернення, "після цього у 2008-2009 році ця цифра зросла до 38 мільярдів".

"Нам потрібно зараз просто розібратися, що до чого", - зазначив Тігіпко.

Віце прем'єр також зазначив, що 0% оподаткування для операцій з поставки газу на територію України для "Нафтогазу" не впливатиме на внутрішнього споживача.

"Є розмови тільки про те, що при ввезенні імпортного газу  ми не будемо стягувати  ПДВ за імпорт. У 2009 році ми з "Нафтогазу" взяли 8 мільярдів і після цього поставили 8 мільярдів на відшкодування. Щоб цього не робити ми передбачили у законі таку процедуру", - додав урядовець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!