Для банків готують податки

П'ятниця, 4 червня 2010, 09:55

Міністри фінансів та голови центробанків країн "Групи двадцяти" (G20) планують обговорити економічну ситуацію, що склалася в ряді країн Європи, а також сформувати узгоджену позицію щодо оподаткування банків.

Про це повідомив заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зустріч представників країн G20 пройде 4-5 червня в Пусані (Південна Корея).

"Ключові питання - це процес взаємної оцінки країн, податки на фінансові інститути і ситуація в Європі", - сказав він.

Очікується, що міністри фінансів і глави центробанків "двадцятки" погодять свої позиції "по оподаткуванню банківських інститутів", відзначив Панкін.

Реклама:

За словами заступника міністра, обговорюватися будуть "кілька різних видів податків".

На попередньому засіданні фінансової G20 у кінці квітня члени групи так і не прийшли до єдиної думки щодо необхідності введення податку на фінансові організації.

Так, країни БРІК, в тому числі Росія, сумнівалися у необхідності такого механізму. У підсумку позиція G20 була така: країни, які вважають за потрібне введення податку на фінансові організації (такі, як США, Великобританія і Франція), можуть приймати такі рішення.

Крім того, було вирішено, що Міжнародний валютний фонд проведе додатковий аналіз цих пропозицій, і вони будуть обговорюватися на майбутній зустрічі в Південній Кореї.

Ідею податку підтримують США, які хотіли б повернути до бюджету величезні гроші, витрачені ними на порятунок банків, а також Великобританія. Проти податку висловилася, крім країн БРІК, також Канада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: