"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв розповів, навіщо Кабмін у повному складі їздить по областях

Середа, 30 червня 2010, 19:53

Злагоджені дії нової влади вберегли економіку України від колапсу.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Найбільшим досягненням нової команди чиновник вважає наявність комплексного підходу до вирішення проблем.

"За 3 місяці уряду вдалося врятувати економіку країни від подальшого багаторічного падіння, з якого ми б вже не вибралися", - зазначив він.

Реклама:

На думку Клюєва порятунок вдався, перш за все, завдяки зниженню цін на газ: "Про яку модернізації могла йти мова, коли ключові і бюджетоутворюючі галузі - металургія, нафтохімія, ПЕК, транспорт і ЖКГ - опинилися на межі виживання завдяки торішньому контракту?".

Перший віце-прем'єр також заявив, що влада "практично стабілізувала державні фінанси".

"Незважаючи на мінімум бюджетних коштів у цьому році, ми почали реалізацію важливих інфраструктурних проектів, у тому числі для пожвавлення внутрішнього ринку - вже в цьому році громадяни побачать нові здані в експлуатацію об'єкти, - сказав Клюєв.

Також, за його словами, влада змогла стабілізувати ситуацію з цінами.

"Ми стабілізували цінову ситуацію. Ми підтримали базових експортерів - ГМК і хімічну галузь. У свою чергу металурги зобов'язалися не підвищувати ціни на внутрішньому ринку. Нам важливо таким чином стимулювати інші провідні галузі - машинобудування та будівництво", - зазначив перший віце-прем'єр.

За словами Клюєва, уряд майже в повному складі виїжджає в кожну область країни, щоб, незважаючи на всю складність ситуації та жорстку економію бюджетних коштів, прискорити вирішення найбільш значущих проблем для кожного регіону.

Він також нагадав про те, що було значно активізовано співпрацю з іншими державами, перш за все в економіці, а також паралельно йде робота над проектами середньострокових і довгострокових реформ в усіх сферах економічного і соціального життя.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!