"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Доля Надра Банку залежить від МВФ

Середа, 30 червня 2010, 17:22

Питання про рекапіталізацію проблемного системного Надра Банку буде вирішуватися після відновлення кредитної співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в Нацбанку.

"Рішення щодо банку "Надра" буде прийнято в ув'язці з рішенням МВФ", - сказав співрозмовник агентства.

Таку позицію влади країни агентству також підтвердило джерело, обізнане про хід переговорного процесу країни з міжнародними фінансовими організаціями.

Реклама:

У прес-службі Надра Банку агентству не змогли прокоментувати перспективи входження в статутний капітал банку держави і приватного інвестора.

Як повідомлялося, експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків у травні 2010 року рекомендувала провести рекапіталізацію Надра Банку за рахунок внесення з боку уряду і приватного інвестора по 5 млрд. гривень з кожної за умови реструктуризації зовнішньої заборгованості кредитно-фінансового установи.

Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF Дмитро Фірташ в травні заявив, що може стати інвестором фінустанови вже у травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд. гривень на паритетних засадах з державою.

Разом з тим Світовий банк і МВФ вважають більш кращою ліквідацію Надра Банку, ніж прийняття рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей з виведення кредитно-фінансової установи з кризи.

За даними аналітиків, Надра Банк  досяг домовленості про реструктуризацію зовнішнього боргу на 90% від всієї суми, яка становить близько 800 млн. доларів, що є однією з основних умов для його рекапіталізації.

Наприкінці поточного тижня експерти місії МВФ завершать роботу в Києві. В ході роботи місії обговорюється проект нової програми співробітництва України та Фонду.

Основною темою переговорів, за інформацією віце-прем'єра Сергія Тігіпка, буде планування дефіциту держбюджету України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!