Фахівці підтримують "поєднання зусиль" "Газпрому" і "Нафтогазу"

Середа, 30 червня 2010, 15:04

Представники Національної газової спілки України (НГСУ) та Російського газового товариства (РГТ) виступають за поєднання зусиль ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України" з метою створення умов для співробітництва.

Про це вони заявили на робочій нараді, присвяченій питанням надійності забезпечення природним газом російських, українських і європейських споживачів та модернізації газотранспортних систем, розташованих на території Росії, України та Білорусі, повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Сторони вважають за доцільне поєднати зусилля ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України" з метою створення умов для співробітництва, вигідного для економік обох держав, яке б сприяло створенню нових робочих місць, наповненню бюджетів обох країн за рахунок появи корпоративних преференцій у енергопостачанні, використання газотранспортних систем та підземних сховищ газу в інтересах споживачів природного газу", - цитує прес-служба спільну заяву, яка була підписана за результатами наради.

У робочій нараді взяли участь російські та українські експерти газової галузі, представники низки європейських газових компаній.

Реклама:

НГСУ - неприбуткова громадська організація, діяльність якої має на меті сприяння розвитку газової галузі.

Спілка об'єднує фахівців галузі та близько 50 колективних членів - підприємств нафтогазової промисловості України. 

РГС створене у 2001 році у формі національної асоціації. Головним завданням Товариства є створення умов для формування цивілізованого газового ринку в інтересах енергетичної безпеки Росії. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: