Регіонали пообіцяли захистити російських інвесторів

Середа, 30 червня 2010, 13:02

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов вважає захист інвестицій обов'язком держави.

"Безумовно, держава зобов'язана захищати інвесторів, які приносять сюди гроші... Нам дуже важливо, щоб якнайбільше інвесторів заходили в Україну й розміщали тут свої капітали", - підкреслив Єфремов.

У відповідь на запитання журналіста про позицію держави щодо конфлікту приватного підприємства "Укртрансконтейнер" та Іллічівського морського торговельного порту Єфремов зазначив, що держава має дотримуватися міжнародних договорів щодо зобов'язань перед інвесторами й захисту інвестицій.

Також Єфремов висловив упевненість, що дані президентом Віктором Януковичем доручення щодо посилення захисту інвестицій в Україні будуть виконані найближчим часом, передає агентство "Українські новини".

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Міністерство транспорту Росії звернулося до Міністерства транспорту й зв'язку України із проханням проінформувати про заходи, що вживаються для врегулювання конфлікту між "Укртрансконтейнером" й Іллічівським морпортом.

9 червня в Мінтрансзв'язку відбулася нарада за участю керівників відомства представників порту й стивідорної компанії, де сторони домовилися про створення робочої групи, яка до кінця місяця повинна була розробити шляхи врегулювання конфлікту.

Як повідомлялося, у квітні "Укртрансконтейнер" подав позов проти України в Європейський суд з прав людини з вимогою визнання порушення Україною легітимності здійснення судочинства в рамках Європейської конвенції про захист прав людини й основних свобод.

Позивачі також вимагають компенсації збитків розміром 1,4 млрд. доларів, які були завдані судовим розірванням договору про спільну діяльність із Іллічівським морпортом.

Попереднє керівництво Мінтрансзв'язку виступало за розрив договору про спільну діяльність "Укртрансконтейнера" з Іллічівським морпортом і домоглося цього рішенням Верховного Суду від 3 листопада 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: