"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Антонові" прогнозують СП з росіянами протягом літа

Четвер, 3 червня 2010, 12:17

Спільна керуюча компанія за проектами між державним авіабудівним концерном "Антонов" і російським ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК) може бути створена протягом найближчих двох-трьох місяців.

Таке припущення висловив голова ДАК "Антонов" Дмитро Ківа в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"СП (керуюча компанія) може бути створене найближчим часом. Не виключено, що вже в найближчі два-три місяці. Остаточне рішення буде прийматися на рівні урядів країн", - сказав він.

Як повідомив Ківа, нині сторони ведуть переговори про створення спільного підприємства на паритетних умовах, яке буде займатися питаннями маркетингу, продажів, закупівель матеріалів та комплектуючих.

Реклама:

Крім того, за його словами, спільна структура, як передбачається, візьме на себе питання кооперації виробництва у спільних програмах, а також участь у розробці нових літаків, у тому числі й для іноземних замовників.

Глава ДАК "Антонов" підкреслив, що на нинішньому етапі при створенні спільної структури, яка за своїми функціями буде виконувати функції керуючої компанії, про передачу будь-яких матеріальних активів до статутного капіталу не ідеться.

За словами Ківи, спільна компанія також займеться виробленням пропозицій щодо подальшої інтеграції авіапромів РФ і України в майбутньому, після завершення корпоратизації авіапрому України.

Водночас, Ківа висловив думку, що корпоратизація авіаційної промисловості України займе не менше двох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: