"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Міст Кирпи" мають запустити до кінця року

Четвер, 3 червня 2010, 11:02

До кінця 2010 року на Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переході через Дніпро у Києві планують відкрити залізничний рух, а 2011 року будівництво мосту має бути завершене і організовано двосторонній автомобільний рух.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Міністерства транспорту та зв'язку.

За даними Мінтрансзв'язку, 2010 року фінансування будівництва мосту буде здійснюватися з державного бюджету відповідно до графіка.

Також протягом найближчих двох місяців будуть вирішені питання про відведення земельних ділянок для будівництва мосту і автомобільних розв'язок до нього.

Реклама:

Крім того, в проекті держбюджету на 2011 рік буде передбачено виділення коштів на будівництво моста з урахуванням недофінансування в 2008 і 2009 роках.

"Міністерство транспорту та зв'язку - міністерство конкретних проектів. Зараз не час для дискусій: всі налаштовані на системне і чітке розвиток сфери, введення потужних інфраструктурних проектів", - зазначив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко.

Залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро в Києві об'єднує в собі дві складові: залізничну - дві колії, та автомобільну - дорога з шести смуг (по три в кожному напрямку).

Довжина мосту - 1066,2 м, будівельна довжина залізничних колій - 32,71 км, довжина автомобільних підходів - 15,08 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!